1967 Mustang ile Tesla Model S’i Bir Araya Getiren Otomobil: Aviar R67

2 dk okuma süresi

Rus otomobil şirketi Aviar, R67 adlı modeli ile 1967 Mustang’in tasarımını Tesla Model S’in teknolojisiyle birleştiriyor. Araç, hem performans hem de tasarımı ile benzersiz bir otomobil.

Tamamen elektrikli bir Mustang sürmek istiyorsanız, bir 2021 Ford Mustang Mach-E satın almayı tercih edebilirsiniz. Ancak istediğiniz şey 1960’ların tasarım ruhunu modern teknolojilerle birleştiren özel bir araçsa, bakmanızı tavsiye edebileceğimiz tek bir model bulunuyor.

Rus otomobil şirketi Aviar Motors, son derece ilginç ancak bir o kadar da çekici bir otomobil üzerinde çalışıyor. Paylaşılan fotoğraflara ve aktarılan bilgilere göre söz konusu otomobil, ikonik bir tasarım sahip olan 1967 Mustang ile günümüzün en modern araçlarından biri olan Tesla Model S’i bir potada eritiyor.

Aviar R67

Aviar’ın R67 olarak isimlendirdiği otomobil, yukarıdaki fotoğrafta da görmüş olduğunuz gibi dış tasarımını 1967 Mustang’den referans alıyor. R67, dışarıdan baktığımızda“ben Mustang’im” diye bağırıyor olsa da araca yaklaşıp iç mekanını incelediğimizde son derece şık ve modern bir tasarım ile karşılaşıyoruz.

Aviar

Aviar R67’nin ön konsolunda 17 inçlik devasa bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Ayrıca sürücü gösterge paneli de yine dijital bir ekran. Çift yönlü iklimlendirmeli klima, deri koltuklar ve Aviar logolu spor direksiyon, R67’yi klasik Mustang’den ayıran en büyük tasarım detayları arasında yer alıyor.

Mustang

R67, iç mekan tasarımı gibi performansını da Tesla Model S’ten alıyor. Model S platformu üzerine inşa edilen araç, dört ayrı tekere güç veren toplam dört elektrik motoruna sahip. Bu sayede 840 beygir gücüne ulaşan aracın 0-100 km/s hızlanması ise sadece 2.2 saniye sürüyor. Maksimum hızı 250 km/s olan araç, tek şarjla yaklaşık 510 kilometre mesafe katedebilecek.

R67

Aviar hala R67 üzerindeki çalışmalarını tamamlamış değil. Bu nedenle R67’nin çıkış tarihi ya da fiyatına ilişkin elimizde bir bilgi bulunmuyor. Yine de R67 sınırlı üretim bir otomobil olsa da Mustang hayranlarının ilgisini fazlasıyla çekeceği aşikar.

kaynak

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir