Toyota, Elektrikli Otomobiller İçin Aldığı 24 Bin Patenti Ücretsiz Olarak Paylaştı

Elektrikli otomobillerin bir standart haline gelmesi için daha elini taşın altına koyan Toyota, 20 yıllık Ar-Ge çalışmalarını içine alan 24 bin patentini ücretsiz bir şekilde erişime açtı.

toyota

Otomobil endüstrisi, benzinli içten yanmalı motorlardan elektrikli güç aktarma organına sahip otomobillere geçiş yapıyor. Fakat elektrikli bir otomobilin geliştirme süreci oldukça maliyetli ve bir o kadar da zaman alıcı bir çalışmadır.

Tesla, beş yıl önce gerçekleştirdiği bir duyuru ile üreticilerin Tesla patentlerine yasal işlem korkusu olmadan erişebilmesine imkan sağlamıştı. Bugüne geldiğimizde ise dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumunda bulunan Toyota, 20 yıllık bir Ar-Ge çalışmasını içine alan elektrikli otomobil patentlerini diğer üreticilerin erişimine açtığını duyurdu.

Toyota, gerçekleştirdiği duyuru ile araç elektrifikasyon teknolojileri ile ilgili yaklaşık 24.000 patenti ücretsiz ve telifsiz bir şekilde diğer üreticilerin hizmetine sunmuş oldu.

Bu patentlerin içinde yaklaşık 2600 elektrik motoru patenti, 2020 güç kontrol ünitesi patenti, 7550 sistem kontrolü patenti, 1320 motor transaksları patenti, 2200 şarj cihazı patenti ve 2380 yakıt hücresi patenti bulunuyor. Şirket ayrıca Toyota motorları, bataryaları, güç kontrol üniteleri, elektronik kontrol üniteleri ve diğer ürünleri kullanacak üreticilere teknik destek sağlayacağını da resmi olarak belirtti.

Toyota’nın elektrikli otomobiller için almış olduğu patentler direkt olarak tam elektrikli otomobilleri değil, hibrit elektrikli otomobillere,  plug-in hibrit otomobillere ve yakıt hücresi kullanan elektrikli otomobillere odaklanıyor.

Dolayısı ile söz konusu patentleri kullanarak Tesla benzeri otomobilleri geliştirmek ‘tek başına’ mümkün değil. Yine de elektrikli güç aktarma organı geliştirmenin maliyeti ve geliştirme süreci göz önüne alındığında Toyota’nın benzinli araçlara veda etme anlamında önemli bir hamle gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

kaynak

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir